EDUCATIONAL EXPERIENCE VIDEOS

Nederland Making Dutch ‘poffertjes’ together back

Samen Poffertjes bakken

Vandaag gaan we poffertjes bakken. Dit is een typisch Nederlands gerecht: kleine pannenkoekjes.

Hiervoor hebben we verschillende ingrediënten nodig. Welke allemaal? Voor dit gerecht hebben we melk, poffertjesmix, eieren, boter, poedersuiker en olijfolie nodig.

Om te beginnen doen we de mix in een kom en voegen daar 800 ml melk bij. We roeren het geheel totdat het glad is. Dan nemen we vier eieren, die breken we een voor een en voegen deze toe aan het deeg. Vervolgens voegen we hier twee eetlepels olijfolie aan toe en roeren het geheel totdat het weer glad is.

Als het deeg gereed is beginnen we met het bakken van de poffertjes. We gebruiken hiervoor een speciale koekenpan: een poffertjespan met daarin allemaal uitsparingen voor de poffertjes. De pan gaat op het vuur en we wachten totdat deze heet is. Vervolgens smeren we de pan in met wat olie. Nu is alles gereed om het deeg in de ronde uitsparingen te laten lopen. Dit doen we heel voorzichtig.

Als de poffertjes aan één kant gaar zijn draaien we deze om met een vork. Daarna leggen we de poffertjes op een bord en doen er boter of poedersuiker op.

Mmmmmm, heerlijk!