EDUCATIONAL EXPERIENCE VIDEOS

Nederland To the football club by bike back

Op de fiets naar voetbal

Kinderen in Nederland sporten graag in hun vrije tijd. Er zijn veel sporten waaruit zij kunnen kiezen, zoals atletiek, gymnastiek, volleybal, basketbal, judo, hockey en nog veel meer. En natuurlijk zijn er heel veel voetbalclubs.

Vandaag ontmoeten we twee vriendinnen, Shirley en Julivia. Ze zijn allebei 12 jaar oud. Ze ontmoeten elkaar in het huis van Shirley, om vandaar samen naar de voetbalclub te fietsen. Ze hebben twee keer per week training, op woensdag en op zaterdag. Ze gaan meestal met de fiets. Als ze aankomen bij het voetbalveld zetten ze hun fietsen in de fietsenstalling op slot met een kettingslot, zodat ze niet gestolen kunnen worden.

Vandaag hebben de meiden een wedstrijd en ze zijn daarom opgewonden. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd hebben ze een paar geluksmomenten en scoren ze 3 doelpunten! De meisjes rennen over het voetbalveld en schreeuwen! Als ze scoren, fluit de scheidsrechter en hijst hij een vlag. Helaas is het team van de tegenstander in de tweede helft beter en scoort 4 doelpunten. De eindscore is 4:3. Het team van Shirley en Julivia verliest de wedstrijd. De meiden zijn verdrietig en een beetje boos, maar zijn het ook weer snel vergeten. Voetballen doe je tenslotte voor de lol! Soms win je, en soms verlies je!